aktuálně: 41 uzavírek, 12 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Modernizovaný Ford Mondeo je ještě hospodárnější a dostupnější

17. dubna 2013
Ford Mondeo

U vozů Ford Mondeo s nejprodávanější motorizací 2.0 Duratorq TDCi začínají hodnoty emisí CO2 již na 119 g/km to představuje snížení až o 10 g/km.

Ford zároveň rozšířil sériovou výbavu Mondea. Ta nyní v závislosti na konkrétním trhu obsahuje mimo jiné následující položky: 16palcová kola z lehkých slitin, SD navigaci se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, rozhraním Bluetooth s hlasovým ovládáním a vstupem USB nebo interiér s čalouněním sedadel kůže/Alcantara.

Je to nestylovější, nejpraktičtější a nejluxusnější Mondeo, jaké kdy Ford vyráběl, řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. Rozšíření sériové výbavy o litá kola pro Core Plus, navigaci pro Winner Plus a prémiové čalounění pro Titanium Plus z něj dělá ještě lepší koupi, zatímco nižší spotřeba v kombinaci s velmi konkurenceschopnou cenovou politikou podtrhuje postavení Mondea jako lídra v segmentu C/D.

Úpravou aerodynamiky a kalibrace řídicí jednotky vznětového motoru 2.0 Duratorq snížil Ford emise CO2 na 119 g/km u sedanu a 120 g/km v případě kombi. Mondeo se tak stává ještě atraktivnější volbou pro zákazníky z těch evropských zemí, v nichž pro automobily s emisemi CO2 pod 120 g/km platí zvýhodněné daňové sazby či jiné úlevy.

Ford Mondeo

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >