ŠKODA zahajuje výrobu nové generace vozu Octavia Combi

9. dubna 2013
montážní linka

„ŠKODA Octavia Combi byla v roce 2012 nejprodávanějším vozem s karoserií kombi Evropě,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Nová generace přináší vše potřebné k tomu, aby byla i v příštích letech takto úspěšná. Nová Octavia Combi nabízí ještě větší kus auta, více místa a více ‚Simply Clever’ řešení – zkrátka: více značky ŠKODA,“ říká Vahland.

Za účelem výroby nové generace modelu ŠKODA Octavia Combi prošly výrobní kapacity v mladoboleslavském závodě rozsáhlou modernizací a rozšířením. Pro výrobu modelů Octavia/Octavia Combi a Rapid rozšířila automobilka kapacitu výrobní linky postupně z 800 až na 1.200 vozů denně.

V rámci přípravy výroby nových modelů uvedl závod v Mladé Boleslavi do provozu mimo jiné novou svařovnu a plně automatickou linku pro lakování interiéru karoserií. Od konce února je v provozu také vysoce moderní lisovací linka, která automobilku stála zhruba 66 milionů euro. V těchto dnech navíc ŠKODA otevírá nový logistický sklad, umožňující rychlejší, pružnější a efektivnější dodávky dílů pro výrobu vozů a agregátů. „Do výroby masivně investujeme. O důležitosti naší domovské základny svědčí skutečnost, že dva ze tří našich vozů, vyrobených na celém světě, pochází z Evropy,“ doplňuje Vahland.

montážní linka

S novou generací modelu ŠKODA Octavia Combi pokračuje značka v největší modelové ofenzívě v historii automobilky. Jen v letošním roce na trh přijde osm nových nebo přepracovaných modelů. Do roku 2015 obnoví ŠKODA celou svou modelovou paletu a rozšíří ji i na další segmenty. V rámci Růstové strategie 2018 chce automobilka do roku 2018 zvýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně.

Nová ŠKODA Octavia Combi je o 90 milimetrů delší a o 45 milimetrů širší než její předchůdkyně. Rozvor vzrostl zhruba o jedenáct centimetrů. Důsledkem je nová rekordní nabídka místa a rekordní prostornost. Žádný jiný vůz tohoto segmentu nedisponuje takovým prostorem pro nohy a takovým objemem zavazadlového prostoru.