aktuálně: 41 uzavírek, 21 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Závod Dunlop 24 hodin v Dubaji ovládl po roce stejný závodní tým

16. ledna 2013

Mezinárodní tým závodníků ve složení Khaled Al Qubaisi, Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen a Bernd Schneider vyhrál letošní první vytrvalostní závod, když o dvě kola překonal svého největšího soupeře, italský tým AF Corse jedoucí na Ferrari 458 Italia. Závodní okruh v Dubaji dlouhý 5 390 metrů obkroužil během 24 hodin celkem 600krát, což odpovídá 3 234 kilometrům.

Dubajská čtyřiadvacetihodinovka se během své osmileté historie stala jednou z hlavních motoristických událostí roku a našla si své pevné místo v kalendáři motoristických akcí. Tento závod, v němž po boku profesionálů a poloprofesionálů nastupují rovněž amatéři, je lákavý pro týmy z celého světa a každoročně se v něm střetávají řidiči z více než 40 různých zemí, včetně České republiky a Slovenska. V letošním roce Českou republiku reprezentoval tým K&K racing Válek Autosport, který ve třídě A4 do 3000 ccm obsadil velmi dobré třetí místo. Několik českých řidičů se objevilo také v posádkách zahraničních závodních týmů.

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >