aktuálně: 41 uzavírek, 17 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nejlepší policejní regulovčík je z Pardubic

18. září 2012

V sobotu osmého září proběhla v Ostravě celorepubliková soutěž o nejlepšího regulovčíka Policie ČR. Té se zúčastnilo osmadvacet vítězů jednotlivých oblastních kol. Soutěž samotnou zahájil ředitel Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezídia ČR plukovník Ing. Leoš Tržil, který všem soutěžícím popřál, krom jiného mnoho štěstí v následujícím klání.

Ilustrační foto

Poté přišla na řadu teoretická část soutěže, v rámci které museli policisté prokázat své znalosti základních právních norem, tedy především zákona o policii a zákona o provozu na pozemních komunikacích. Poté následovala dvě přezkoušení z praktických dovedností. Prví disciplínou bylo ruční řízení vybraných křižovatek, druhou zkouškou byla jízda zručnosti.

Poté následovalo slavnostní vyhodnocení celé soutěže, v rámci kterého byl vyhlášen jako nejlepší podpraporčík Pavel Martínek z Pardubického kraje, druhé místo obsadil podpraporčík Tomáš Procházka z kraje Vysočina a třetí příčku obsadil praporčík David Hlavsa z dopravního inspektorátu Trutnov. Nutno zmínit, že vítěz letošního ročníku současně obhajoval své loňské prvenství, což se mu zjevně podařilo.

-ric- ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >