Září přinese rozsáhlé opravy na dálnici D5

18. září 2012

Ředitelství silnic a dálnic připravuje na září rozsáhlou rekonstrukci dálnice D5. Opravy budou mít dopad na dopravu v celé oblasti a velmi důležitá bude spolupráce s řidiči.

Na dálnici D5 budou prováděny následující opravy:

1) Oprava povrchu vozovky v km 34,1 - 30,8 směr Praha. Doprava bude převedena do protisměrného jízdního pásu ve směrovém upořádání 1+1. Důvodem nerealizace režimu 2+1 jsou nevyhovující technické podmínky zpevněné krajnice nákladními automobily. Termín realizace je od 19.9. maximálně do 17.10.2012.

V termínu od 17.9. do 18.9.2012 budou probíhat přípravné práce a dne 19.9.2012 dojde k převedení dopravy do protisměrného pásu a k zahájení výměny vozovky samotné.

Po dokončení prací bude následně realizováno omezení jednotlivých jízdních pruhů v km cca 30,0 - 29,5 směrem na Prahu z důvodu provedení lokálních oprav vozovky, které nemohly být realizovány současně s předchozí uzavírkou, a to z důvodu vzdálené polohy přejezdu středního dělícího pásu. Omezení potrvá celkem 4 dny, kdy doprava ve směru na Prahu bude vedena pouze jedním jízdním pruhem.

2) Oprava povrchu vozovky v km 14,9 - 10,5 směr Praha. Doprava bude převedena do protisměrného pásu ve směrovém uspořádání 2+1, kde bude upřednostněn provoz 2 jízdními pruhy ve směru na Plzeň. Odbočení na exitu 14 ze směru na Prahu zůstane zachováno. Nájezdová větev na D5 směr Praha bude uzavřena. Doprava bude vedena po objízdné trase.

Termín realizace je od 19.9.2012 maximálně do 19.10.2012, kdy v termínu od 17.9.2012 budou probíhat přípravné práce na provizorním prodloužení přejezdů středního dělícího pásu, kde budou omezeny pouze levé jízdní pruhy v každém směru. Dne 19.9.2012 dojde k převedení dopravy do protisměrného pásu a k zahájení výměny vozovky samotné.

-ric- ; ŘSD