Řídil pod vlivem drog, zabil dva nevinné lidi, dostal pět let

2. října 2008

Řidič, který 22. května letošního roku pod vlivem drog způsobil dopravní nehodu při které zahynula matka a její tříletý syn stanul dnes před soudem.

Pět let za mřížemi stráví silniční pirát Luboš Sahula za dopravní nehodu, kterou způsobil letos v květnu v Chrasti u Chrudimi. Sahula tehdy, aniž by kdy vlastnil řidičské oprávnění sedl za volant vypůjčeného vozu po předchozím požití pervitinu.

V Chrasti u Chrudimi nezvládl řízení dostal smyk vyjel na chodník, kde doslova smetl osmadvacetiletou matku a jejího tříletého chlapce. Oba na místě zemřeli. Otřesnou scénu navíc musel na vlastní oči sledovat i její druhý čtyřletý syn.

Soud dospěl k názoru, že Sahula má problémy se zákonem dlouhodobě, že již předtím byl trestán za krádeže a řízení bez řidičského oprávnění a volil tak trest na samé horní hranici trestní sazby tedy pět let.

I přes tento trest mnozí volají po mnohem větším zpřísnění tohoto zákona, jelikož pět let za zabití dvou nevinných lidí, se zdá mnoha lidem příliš málo...

-ric- ; PČR