aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Řídil pod vlivem drog, zabil dva nevinné lidi, dostal pět let

2. října 2008

Řidič, který 22. května letošního roku pod vlivem drog způsobil dopravní nehodu při které zahynula matka a její tříletý syn stanul dnes před soudem.

Pět let za mřížemi stráví silniční pirát Luboš Sahula za dopravní nehodu, kterou způsobil letos v květnu v Chrasti u Chrudimi. Sahula tehdy, aniž by kdy vlastnil řidičské oprávnění sedl za volant vypůjčeného vozu po předchozím požití pervitinu.

V Chrasti u Chrudimi nezvládl řízení dostal smyk vyjel na chodník, kde doslova smetl osmadvacetiletou matku a jejího tříletého chlapce. Oba na místě zemřeli. Otřesnou scénu navíc musel na vlastní oči sledovat i její druhý čtyřletý syn.

Soud dospěl k názoru, že Sahula má problémy se zákonem dlouhodobě, že již předtím byl trestán za krádeže a řízení bez řidičského oprávnění a volil tak trest na samé horní hranici trestní sazby tedy pět let.

I přes tento trest mnozí volají po mnohem větším zpřísnění tohoto zákona, jelikož pět let za zabití dvou nevinných lidí, se zdá mnoha lidem příliš málo...

-ric- ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >