aktuálně: 41 uzavírek, 8 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

The Action - BESIP Tour 2008 zahajuje podzimní turné

25. září 2008

Po letní prázdninové pouze se na scénu opět vrací preventivní multimediální projekt The Action, jehož generálním partnerem Ministerstvo dopravy - BESIP a záštitu nad nimž převzal ministr dopravy Ing. Aleš Řebíček. V posledním zářijovém týdnu bude dokončena přerušená jarní část The Action - BESIP Tour 2008.

Ve středu 24. září v Domě kultury Šumperk a ve čtvrtek 25. září v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí připomene The Action divákům své nemalé ambice - snížit počet a následky vážných dopravních nehod mladých začínajících řidičů na našich silnicích.

Řidiči do 25 let věku jsou totiž v silničním provozu tou nejrizikovější skupinou - během 1. pololetí letošního roku zavinili téměř 19 % z celkového počtu dopravních nehod zaviněných řidiči motorových vozidel. A na své konto si připsali dokonce téměř čtvrtinu z celkového počtu usmrcených při těchto nehodách. Jinak řečeno - řidiči ve věku do 25 let zavinili každou 5. dopravní nehodu a každé 4. úmrtí!

„Dlouhodobá a systematická práce ministerstva dopravy v kooperaci s ostatními zainteresovanými rezorty konečně přináší statistikou doložené pozitivní výsledky. Přesto je potřeba pokračovat v preventivním působení na všechny účastníky silničního provozu,“ říká ministr dopravy Aleš Řebíček, který i v letošním roce zaštítil projekt The Action a dodává: „I proto ministerstvo dopravy za pár dní odstartuje novou reklamní kampaň. Nezastíráme, že jsme se při koncipování zadání pro novou reklamní kampaň inspirovali i naším dlouhodobě nejúspěšnějším projektem The Action. Tedy preventivní projektem, který je schopen člověka skutečně oslovit a tím pádem změnit jeho postoj k životu a zodpovědnosti při řízení motorového vozidla.“

The Action - BESIP Tour 2008 zprostředkuje studentům středních škol, tedy mladým začínajícím řidičům, emotivní zážitek reálných dopadů dopravní nehody. Zde nehovoříme o nabouraných vozidlech, pomačkaných blatnících. Zde mluvíme o trvalé invaliditě a mnohdy i smrti mladých lidí, kteří přecenili své schopnosti nebo se chovali nezodpovědně.

The Action nikoho nepoučuje! Poučování v této věkové kategorii se spolehlivě míjí účinkem. The Action je v zásadě divadelním představením. Je to hra, kterou napsal sám život, ale - bohužel - i smrt. Autentické zážitky policistů, záchranářů, hasičů a účastníků vážných dopravních nehod doplňuje umělecké ztvárnění pocitů lidské mysli... právě na hranici života a smrti.

„Z našeho představení lidé neodcházejí s úsměvem na tváři. Proto tu ale nejsme. Nechceme nikoho pobavit, chceme mladým lidem zprostředkovat tvrdou realitu vážné dopravní nehody a jejích možných následků,“ říká Martin Gebauer, ředitel agentury EuroNet.CZ, která The Action produkuje.

Multimediální show The Action od doby jejího vzniku v roce 2004 shlédlo více než 75 000 diváků, především středoškoláků a žáků devátých tříd základních škol. The Action je pro žáky a studenty organizováno jako bezplatné školní představní. Veškeré náklady nese producent a finanční partneři projektu. The Action má za sebou již 191 repríz v 67 městech. Do konce roku 2008 je plánováno 36 repríz ve 12 městech. Očekává se návštěvnost 14 500 diváků.

Základní údaje o projektu

The Action v České republice zajišťuje agentura EuroNet.CZ ve spolupráci s Ministerstvem dopravy – BESIP. Autorem projektu je holandská společnost ITC. EuroNet.CZ je do konce roku 2015 držitelem exkluzivních licenčních práv pro Českou republiku a dalších 12 „nových“ členských zemí Evropské unie. Nad projektem The Action – BESIP Tour 2008 převzal záštitu ministr dopravy Ing. Aleš Řebíček. Generálním partnerem projektu je Ministerstvo dopravy – BESIP. Hlavním partnerem projektu je Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR. The Action podporuje také Policie ČR.

-ric- ; (Besip)

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >