Ve Vrchlabí vyrobili miliontý vůz od spojení s VW

18. září 2008

Miliontý vůz byl dnes vyroben ve vrchlabském závodě od roku 1991, kdy se spojila Škoda s koncernem VW. Octavia Combi Elegance s motorem 2.0 TDI DPF je určena pro německého zákazníka.

Vrchlabský závod se nachází ve stém roce od svého založení. Od roku 1991 se zde vyráběly modely Favorit (30 949 ks), Forman (59 114), Felicia (181 926), Felicia Combi (89 013), Van Plus (13), Pick-up Fun (4 016), Fabia Sedan (6 927), Octavia (302 772) a Octavia Combi (169 357) první generace.

V současné době produkuje vrchlabský závod Škoda Auto modely Octavia (85 446) a Octavia Combi (70 517) druhé generace a také mezi zákazníky stále velmi oblíbené modely Octavia a Octavia Tour Combi.

„Ve Vrchlabí se vyrábí vozy již sto let, a to pro nás znamená obrovské zkušenosti a tradici, na které hodláme nadále stavět,“ doplnil Horst Mühl, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za oblast výroby.

-ric- ; Škoda Auto