aktuálně: 41 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Policie se rozhodla pro rychlé Passaty R36

1. září 2008

Hodnotící komise rozhodla o vítězi veřejné zakázky na dodání 16 rychlých policejních vozidel. Konečné rozhodnutí padlo 26. srpna po posouzení 6 podaných nabídek. Dodavatelem speciálních vozidel pro monitorování provozu na dálnicích a rychlostních komunikacích bude společnost Samohýl Auto a.s., která Policii České republiky dodá 16 osobních automobilů Volkswagen Passat R36.

Výběrové řízení na dodávku 16 osobních automobilů bylo vyhlášeno 1. 7. 2008 a do 4. 8. 2008 si mohli zájemci vyzvednout zadávací dokumentaci. Požadována byla vozidla s karoserií typu sedan s nejvyšší dosažitelnou rychlostí minimálně 250 km/h a výkonem minimálně 190 kW. Vozidla musela splňovat také nároky na speciální vybavení související s policejní činností. Podklady si vyzvedlo 30 subjektů.

V termínu pro doručení (14. 8. 2008) dodalo Policejnímu prezidiu ČR konečnou nabídku celkem 6 společností:

1) A. Charouz, spol. s. r. o (nabízený typ vozidla: Volvo S80)

2) Import VOLKSWAGEN Group s. r. o. (nabízený typ vozidla: Audi A4)

3) ŠKODA AUTO a. s. (nabízený typ vozidla: Škoda Superb)

4) AuTec Group a. s. (nabízený typ vozidla: BMW 3)

5) CROSS Zlín s. r. o. (nabízený typ vozidla: VW PASSAT)

6) Samohýl auto a. s. (nabízený typ vozidla: VW PASSAT)

Nabídka společnosti Samohýl Auto a. s. vyšla z hodnocení jako nejvhodnější a zároveň zahrnovala nejnižší nabídkovou cenu ve výši 18,7 mil. Kč.

Pokud nebudou ze strany ostatních účastníků výběrového řízení ve stanovené lhůtě podány námitky, bude smlouva s vítěznou společností podepsána do 30 dnů od rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky (26. 8. 2008).

Cílem výběrového řízení je vybavit dopravní policisty moderními rychlými vozidly, kterými budou moci efektivně odhalovat a dokumentovat nejzávažnější přestupky v dopravě. Ve větší míře budou využívána na dálnicích a rychlostních komunikacích. Vozidla by měla být dodána do 15. 12. 2008 a policistům začnou při odhalování přestupků sloužit nejpozději na začátku příštího roku.

-ric- ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >