aktuálně: 41 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ceny ropa jde stále dolů

12. srpna 2008

Ještě před prázdninami se analytici obávali, že ceny za benzín i nafty půjdou přes prázdniny velmi strmě vzhůru, nicméně opak je pravdou. Zatím naštěstí pohonné hmoty stále zlevňují.

Na začátku července atakovala cena ropy hranici 150 dolarů (2250 korun) za barel. Tomu dopomáhal i strach z hurikánů v Mexickém zálivu, který měl ohrozit zdejší těžbu. Dopad byl ale minimální, výše těžby se prakticky nezměnila.

Ceny za barel ropy tak více již nevzrostla a začala klesat. Tuto tendenci si drží až do dnešních dní, kdy se barel prodává okolo 120 dolarů.

Poptávka na nejdůležitějších trzích totiž není tak veliká, jak se očekávalo a je cítit, že mnoho motoristů šetří. Například v USA se v soukromém sektoru prodalo o 7 % méně paliva. Proto by se mohla cena ropy posunout ke stodolarové hranici.

-ric- ; autoweb.cz

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >