Také začátek srpna je tragický

12. srpna 2008

První srpnové dny přinesly řadu tragických dopravních nehod. Podle předběžných údajů šetřila Policie ČR od začátku srpna 2 738 nehod, při kterých zahynulo 30 osob.

Zatím nejtragičtějším srpnovým dnem byla neděle 3. srpna, kdy zahynulo 7 lidí. Velmi tragická byla i středa 5. srpna a čtvrtek 6. srpna, kdy zahynulo 5 a 6 osob. Uvedený předběžný počet je o 5 osob vyšší, než ve stejném období loňského roku a dokonce o 15 osob vyšší, než v roce 2006.

Z předběžných údajů dále vyplývá, že nejohroženější kategorií v hodnoceném období (prvních sedmi srpnových dnů) byli řidiči osobních automobilů.

Z celkového počtu 30 usmrcených bylo:

11 - řidičů osobních automobilů

6 - řidičů motocyklů

5 - chodců

3 - cyklisté

2 - spolujezdci v osobních automobilech

2 - řidiči nákladních automobilů

1 - řidič malého motocyklu

Dosavadní výsledky statistiky nehod signalizují malou přizpůsobivost řidičů měnícím se klimatickým podmínkám, s čímž souvisí také neadekvátní způsob jízdy.

-ric- ; PČR