Dopoledne hořelo pole u D1 v okolí Vyškova

5. srpna 2008

Požár obilného pole u Vyškova zastavil kolem 11. hodiny provoz na 220. kilometru dálnice D1. Dlouhé kolony se tvořily v obou směrech mezi Vyškovem a Rousínovem.

Řidiči museličekat, až se rozptýlí hustý dým, který se valil přes dalníci D1. Podle mluvčí policie byli motoristé velice pozorní. „Je skutečně hodné chvály, že nedošlo k žádné nehodě,“ podotkla Šípková.

Mnozí řidiči přitom podle ČTK zneužívali místa pro otočení silničářských vozidel, aby se místu vyhnuli. Provoz na dálnici byl před půl dvanáctou obnoven.

„Pole zapálily spadlé dráty vysokého napětí. Podle dostupných informací je strhl pracovník zemědělského podniku sklizňovým mechanismem. Požár byl během pětadvaceti minut zcela zlikvidován,“ popsal událost mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Ani hasiči nevědí o žádných zraněných.

„Shořelo půl hektaru pole, z toho na dvou pětinách rozlohy stála nepokosená pšenice, zbytek bylo strniště,“ doplnil Haid. Škodu po požáru, k němuž vyjely tři hasičské jednotky, odhadl mluvčí nejvýše na deset tisíc korun.

-ric- ; (Idnes)