aktuálně: 41 uzavírek, 14 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Letečtí dispečeři v Německu plánují na čtvrtek stávku

2. srpna 2011

Odborový svaz zaměstnanců řízení letového provozu v Německu plánuje na čtvrtek 4. srpna stávku za zvýšení mezd. Šestihodinová stávka by mohla ovlivnit až 2500 letů.

Letečtí dispečeři požadují zvýšení mezd na příštích 12 měsíců o 6,5 procenta. Společnost DSF, která má na starosti řízení letového provozu v zemi, nabídla odborům pro letošní rok zvýšení mezd o 3,2 procenta plus jednorázovou odměnu a příští rok nárůst o další nejméně dvě procenta. Obory dnes oznámily, že poslední nabídka, kterou obdržely od DSF, pro ně není schůdná. Plánují proto ve čtvrtek stávku od 6:00 do 12:00 SELČ.

Největší německé aerolinky Lufthansa mají z případné stávky velké obavy. Loňská jednodenní stávka pilotů stála firmu téměř 50 milionů eur (1,2 miliardy Kč) a aerolinky musely zrušit 2000 letů, napsala agentura Reuters.

irl vju

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >