aktuálně: 41 uzavírek, 18 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pravidla ohledně dálniční známky

2. prosince 2011

Pokud se chystáte si zakoupit dálniční známku na auto na rok 2012 a nechcete mít při případné kontrole policií České republiky problémy, pak si pročtěte následující informace, které hovoří o tom, jak správně se známkou zacházet.

Ilustrační foto

Kupón je platný pouze tehdy pokud:

- obsahuje údaj o registračním čísle (na obou částech kupónu), který se shoduje s registračním číslem, kterým je opatřeno motorové vozidlo nebo první motorové vozidlo jízdní soupravy.

- v případě změny registračního čísla vozidla se kupón nemění

- obě části mají shodné označení – dvoupísmennou sérii a šestimístné pořadové číslo

- u časových kupónů (měsíční, týdenní) část kupónu nalepená na sklo obsahuje vyznačení doby platnosti - provedené prodejcem proděravěním kleštěmi - odpovídající době, kdy je motorovým vozidlem nebo jízdní soupravou dálnice nebo rychlostní silnice užita. Časový kupón bez označení doby platnosti je neplatný

- po uplynutí doby platnosti kupónu musí být nalepený díl z předního skla vozidla vždy odstraněn.

Richard Vlček ; Zákruta.cz

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >