aktuálně: 41 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Zebra se za Tebe nerozhlédne!

6. září 2011

V souvislosti se začátkem nového školního roku proběhne ve dnech 5. - 9. září 2011 další z každoročních preventivních akcí s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“

Ilustrační foto

Cílem stejnojmenného projektu, na kterém Policie České republiky spolupracuje se Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra, je preventivní působení na chodce při kontrole dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací a odbourávání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.

Po celý týden budou policisté na vytipovaných přechodech pro chodce celé České republiky upozorňovat na dodržování pravidel bezpečného pohybu chodců v silničním provozu. Zaměří se zejména na okolí škol, kde dětem a jejich rodičům připomenou zásady bezpečného přecházení a upozorní je na rizika, která jim při jejich nedodržení hrozí.

Za roky 2000 - 2010 zemřelo na silnicích 135 dětí jako chodců. Toto číslo je o to tragičtější, že většině z těchto nehod šlo dodržováním zásad bezpečného přecházení zabránit.

Richard Vlček ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >