aktuálně: 41 uzavírek, 17 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nová databáze "pátrání po vozidlech"

11. srpna 2011

V pondělí 8. srpna 2011 byla na internetových stránkách Policie ČR (www.policie.cz) spuštěna nová veřejně přístupná databáze Pátrání po motorových vozidlech a registračních značkách.

Zatímco stávající verze obsahovala maximálně tři roky stará data, v nové databázi jsou uvedeny údaje od 1. ledna 1990. Dosud mohli návštěvníci stránek Policie ČR vyhledávat pouze odcizená osobní motorová vozidla.

Nově jsou v evidenci obsaženy i údaje o motocyklech, odcizených užitkových vozech, nákladních automobilech, autobusech či traktorech, včetně registračních značek. K dnešnímu dni tak databáze obsahuje cca 450 tisíc údajů, oproti 31 tisícům ve staré verzi.

Vyhledávání je velice přehledné. Stačí zadat registrační značku vozidla či tzv. VIN kód vozu.

Pátrání po motorových vozidlech a registračních značkách

-ric- ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >