aktuálně: 41 uzavírek, 27 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Zebra se za Tebe nerozhlédne!

4. dubna 2011

Na začátek jarního období připravila Policie České republiky, ve spolupráci s partnerem projektu Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra, další pokračování dopravně preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“.

V pořadí již osmé kolo projektu proběhne v termínu 4. - 8. dubna 2011 na území všech 14 krajských ředitelství policie.

Prostřednictvím projektu chce Policie ČR připomenout veřejnosti zásady správného pohybu na pozemních komunikacích a také pokračovat v odbourávání stále přetrvávajícího mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.

Pozornost policie bude zaměřena zejména na zvýšený dohled u základních škol, a to vždy v době od 07.00 hod. do 08.00 hod. a následně od 14.00 hod. do 15.00 hod. Vlastní realizaci projektu zajistí policisté preventivně informačních pracovišť společně s policisty služby dopravní policie.

V souvislosti s navýšením hustoty provozu v jarním období a také realizací 8. kola projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“, bude služba dopravní policie ve spolupráci s preventivně informačními odbory v měsíci dubnu realizovat preventivní semináře na základních školách, zaměřené na žáky a jejich znalosti v oblasti silničního provozu.

Nejtragičtější příčinou nehod chodců v roce 2010 bylo neopatrné nebo náhlé vstoupení do vozovky z chodníku nebo krajnice - 561 nehod a zahynulo při nich 15 chodců, dalších 6 chodců zahynulo v důsledku nesprávného zhodnocení dopravní situace, 4 chodci zahynuli v důsledku špatného odhadu vzdálenosti (rychlosti) vozidla a blíže nespecifikovaného chování chodce.

Nezapomínejte - ZEBRA SE ZA VÁS NEROZHLÉDNE!

-ric- ; PČR

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >