aktuálně: 41 uzavírek, 18 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jaguar předvádí svůj model XJ s pohonem všech kol

17. srpna 2012

Firma Jaguar zahajuje v srpnové sněhové bouři v New Yorku globální uvedení nového vozu Jaguar XJ 3.0 s pohonem všech kol. Jaguar transformuje americkou sestavu přidáním technologie Instinctive All Wheel Drive(TM) a motorů s nižší spotřebou paliva V6, které jsou k dispozici v luxusních sedanech MY13 Jaguar XF a XJ

Ilustrační foto

Na oslavu technologie náhonu na všechna kola Jaguar v New Yorku zve ke třídennímu zážitku Jaguar CHILL NY, který zahrnuje bezplatné bruslení, občerstvení a předvádění s dvěma až třemi olympioniky, bronzovým medailistou, krasobruslařem Johnny Weirem a bývalými členy New York Rangers, Chrisem a Petrem Ferrarovými.

Hvězdičky seriálu 30 Rock, Tracy Morgan a Jane Krakowski se připojují k Johnnymu Weirovi při otevření zimní oázy firmy Jaguar CHILL NY v New Yorku

Dnes, v nečekaně zasněženém počasí, firma Jaguar oznámila, že její sedany XJ a XF modelového roku 2013 jsou vybaveny technologií All Wheel Drive(TM), která pomáhá řidičům bezpečně zvládat špatné povětrnostní podmínky *. Nové funkce AWD v kombinaci s novými motory V6 s nižší spotřebou paliva podpoří rozšíření přítomnosti firmy Jaguar na trhu luxusních sedanů ve Spojených státech.

V rámci oslav se k vozům Jaguar připojily hvězdy Jane Krakowski a Tracy Morgan a oficiálně otevřely CHILL NY - unikátní park „zimy v létě“ na Manhattanu. Přehlídka Jaguar CHILL NY v zázračné zemi ledu a sněhu, umístěná v obrovské sněhové kouli, uvádí nejnovější modely s pohonem všech kol a nabízí zákazníkům bezplatné bruslení, zábavu a skvělé pamlsky. Dvojnásobný olympionik a světový bronzový medailista, krasobruslař Johnny Weir bude vystupovat v pátek 17. srpna od 2:00 do 16:00 hodin místního času a bývalí NY Rangers, Chris a Peter Ferrarovi budou vyučovat hokej v sobotu 18. srpna od 12:00 do 14:00 hod. místního času.

Jaguar Chill NY na High Line Park jsme vytvořili nejen proto, abychom mohli nabídnout zákazníkům jedinečný zážitek, ale také proto, abychom mohli předvést schopnosti našich nejnovějších modelů XJ a XF 2013 s pohonem všech kol a motory V6„, řekl David Pryor, viceprezident pro značku Jaguar v Severní Americe. Špatné počasí může udeřit kdykoliv, a tyto nové technologie poskytují luxusnímu a prvotřídnímu zážitku, který definuje vozy Jaguar, novou úroveň důvěry.

Systém aktivního řízení točivého momentu Jaguar AWD využívá výkonově orientované zkreslení zadního pohonu, které může přenášet sílu na přední kola a tak buď předcházet, nebo přímo bránit prokluzování kol. Jaguar AWD využívá řídící technologii aktivního přenosu výkonu, která poskytuje výhodu celoročně posíleného pohonu při zachování sportovní agility a pocitu řízení jako u verzí s pohonem zadních kol. Systém AWD je spojen s novým přeplňovaným motorem V6 s obsahem 3 litry a výkonem 340 koní.

Dodatečná volba motoru V6 a pohonu všech kol je pro obchodní potenciál naší luxusní sestavy sedanů značky Jaguar zde ve Spojených státech mimořádně důležitá,„ řekl Andy Goss, prezident společnosti Jaguar Land Rover North America. V severní polovině Spojených států je více než 80% prodávaných luxusních sedanů našich konkurentů vybaveno systémem pohonu všech kol a více než 90 % má buď pohon všech kol nebo výkon V6. Nyní bude Jaguar s výkonem V6, pohonem všech kol a s našimi vysoce výkonnými modely V8 s pohonem zadních kol soutěžit na luxusním trhu, který je až 10x větší, a změní význam této kultovní značky v USA.“

Technici firmy Jaguar strávili 18 měsíců testováním nového systému pohonu všech kol v různých podmínkách, včetně zamrzlých jezer a ploch s různým součinitelem tření ve vývojovém centru Jaguar Land Rover v severním Švédsku.

Park Jaguar CHILL NY je otevřen s volným vstupem pro zákazníky od čtvrtka 16. srpna, od 3:00 do - 20:00 hod. místního času, v pátek 17. srpna od 12:00 - 20:00 hod. místního času a v sobotu 18. srpna od 12:00 do 17:00 hod. na High Line Park v New York City v okrsku Meatpacking. Další informace o parku Jaguar CHILL NY a podrobné programové schéma najdete na stránkách

* Tyto asistenční funkce doplňují bezpečné řidičské návyky. Výkon popsaných automobilových technologií je ovlivněn mnoha faktory a podmínkami řízení a nemůže vzdorovat zákonům fyziky. Tyto funkce neslouží jako náhrada za řádnou péči a zdravý úsudek. Máte-li zájem o více informací, obraťte se prosím na místního autorizovaného prodejce nebo nahlédněte do návodu k obsluze. Vždy se připoutejte.

O společnosti Jaguar

Jaguar Cars Limited je předním výrobcem luxusních sedanů a sportovních vozů s jedinečnou konstrukcí a obrovským výkonem. Vize společnosti byla po celou dobu její legendární historie jednoduchá: Vyrábět krásná a rychlá auta, která jsou žádaná po celém světě. Jaguar se snaží každému majiteli auta poskytnout prvotřídní zážitek. Dnešní sestava Jaguar se skládá z luxusního sedanu XJ, sportovního sedanu XF, kupé XK a z konvertibilních sportovních vozů. Firma Jaguar navrhuje, konstruuje a vyrábí pouze ve Spojeném království, ve výrobním závodě v Castle Bromwich v British Midlands. Jaguar se plně angažuje v iniciativách na zajištění udržitelnosti, zohledňuje sociální aspekty a nepřetržitě se zapojuje do ochrany životního prostředí a do sociálních programů.

O společnosti Jaguar Land Rover North America, LLC

Jaguar Land Rover je podnik vybudovaný kolem dvou velkých britských automobilových značek, které se navrhují, konstruují a vyrábějí ve Spojeném království. Společnost Jaguar Cars Limited, která byla založena v roce 1922, je jedním z předních světových výrobců luxusních sedanů a sportovních vozů. Od roku 1948 vyrábí Land Rover autentické vozy s náhonem na 4 kola, které definují „rozsah schopností“ ve svých segmentech. Jaguar vyrábí všechny své vozy výhradně ve Spojeném království, ve výrobním závodě v Castle Bromwich v British Midlands. Modely Land Rover a Range Rover se vyrábějí ve Spojeném království v závodech Solihull a Halewood. Land Rover vyváží do 169 zemí a Jaguar vyváží do 63 zemí. Globální prodej obou značek přesahuje 240 000 vozidel ročně. Společnost Jaguar Land Rover zaměstnává ve Spojeném království 16 000 lidí, včetně 3500 inženýrů ve dvou vývojových centrech.

Jaguar North America

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >