aktuálně: 41 uzavírek, 15 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Parkování na Ruzyni zlevnilo - stále je ale drahé

21. srpna 2008

Pokud míříte na dovolenou a potřebujete zaparkovat auto na ruzyňském letišti, pak vězte, že je dobré si parkovací místo vybírat. Můžete totiž ušetřit až tisíce korun za dva týdny odstavení svého plechového miláčka.

Vůbec nejvíce zaplatíte za parkování přímo na letišti. Navíc ve většině případů ani letiště parkoviště nehlídá a za případné škody na vozidle vám nikdo nic nedá. Také proto vyrostlo v okolí letiště hned několik soukromých parkovišť, jejichž majitelé vám zaparkují vůz přímo u svého domu zahradě a pak vás ještě přivezou na letiště.

Také proto letiště letos na jaře zareagovalo po otevření levného parkování v budově D dalším zlevněním parkování v budově C, která je od letištních terminálů vzdálen jen pár minut.

"Zjednodušeně řečeno se jedná o akci, kdy je zvýhodněné parkování od pěti dnů výše. Například od pěti do čtrnácti dnů je cena stejná vždy dva tisíce korun za celou dobu parkování,“ uvedla mluvčí Správy Letiště Praha Eva Krejčí.

I přes toto výrazné zlevnění je ale stále lepší parkovat mimo tato místa, jelikož u soukromých lidí vás přijde parking na polovinu i méně. Navíc vám vůz většinou hlídají sami majitelé, jelikož mají parkoviště přímo na zahradě.

Richard Vlček (Internet)

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >