aktuálně: 41 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Čechům komplikují cestu na dovolenou dlouhé kolony

14. července 2008

Kdo se vydal o uplynulém víkendu na dovolenou do Chorvatska či Itálie, musel se připravit na dlouhé kolony, ve kterých strávili lidé někdy i pět a více hodin. V jednu chvíli měla dokonce kolona na dálnici A10 délku více než 30 kilometrů.

Problémy ovšem byly také na cestě do Itálie. Na dovolenou totiž míří nejen tisíce Čechů, ale také lidé z Německa, Polska, Maďarska a Rakouska. Navíc vždy o víkendu se mění turnusy a kolony jsou ještě delší.

Někteří řidiči se chtěli zácpám vyhnout, a tak sjeli na silnici B99, nicméně ta byla v sobotu kvůli vážné dopravné nehody zcela uzavřena.

Zdržení se dočkali řidiči i na slovinských hranicích, kde sice kontroly odpadly již v prosinci, ale mnozí opozdilci si kupovali dálniční známku právě až tam a znovu se tak tvořily kratší kolony.

Naštěstí doprava v samotném Chorvatsku je celkem bezproblémová. Menší zácpy se tvořily pouze před tunely, ale ani ty nebyly nijak dlouhé.

Podle informací odborníků z jednotlivých autoklubů, je tak nejlepší se vydat na dovolenou po Evropě někdy v týdnu, jelikož se podobná situace na dálnicích a silnicích dá očekávat také v dalších víkendech.

Richard Vlček (Internet)

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >