aktuálně: 41 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Co je dobré vědět o pneumatikách?

8. března 2012

Věděli jste, že pneumatiky mají časovou životnost a již se objevilo také několik zpráv, kdy se stala nehoda, při níž umírali lidé, kvůli příliš starým pneumatikám. Ty ale byly nově koupené jako nepoužité!

llustrační fotografie | FOTO: People For Net a.s.

Byly prostě jen příliš staré již při nákupu! Je to zvláštní a opravdu čtete správně. Příliš staré v době nákupu. Vysvětlení: Měli byste vědět, že guma ztvrdne a zhoršuje časem své vlastnosti. Je CHYBA se domnívat, že v obchodě koupíte kvalitní výrobek!

Zpráva ukazuje, že někteří prodejci (i obchodní domy), které prodávají pneumatiky, jsou nezodpovědní, protože ukládají neprodané sezónní zboží na dlouho do skladu. Ale jak si zajistit dobrou a bezpečnou jízdu na gumách? není to takový problém

Vskutku, existuje způsob, jak určit stáří pneumatiky. Podívejte se na pneumatiky, tam je jméno výrobce, velikost a další detaily, s kterými jste již byli obeznámeni dříve. Ale na konci těchto informací, objevíte další písmena nebo čísla, která mají strategický význam pro prevenci.

Zde je ilustrace a zásadní vysvětlení:

Ilustrační foto

237 znamená - vyrobeno 23. týden roku 1997

463 znamená - vyrobeno 46. týden roku 1993,

1402 znamená - vyrobeno 14. týden roku 2002

5107 znamená - vyrobeno 51. týden roku 2007, atd..

Takže můžete věřit, že jste si koupili nově vyrobené a bezpečné pneumatiky, ale je možné, že pneumatiky na vašem voze jsou skutečně nebezpečné. Pokud jsou pokročilého věku, tak představují potenciálně závažné riziko. Při jízdě může pneumatika zhoršit, adhezi ... a v krizové situaci jste nebezpeční sobě i ostatním.

Pamatujte, že pneumatiky by nikdy neměly být starší než 6 let! Při nákupu si tedy pečlivě prostudujte všechny důležité údaje, včetně toho o stáří gumy.

-ric- ; Zákruta.CZ

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >