aktuálně: 41 uzavírek, 16 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Motorkářům začala sezóna, už jsou první oběti

4. dubna 2011

Letošní motorkářská sezóna sotva začala a již si výžádla oběti na životech. Na následky dopravní nehody nezemřelo již několik řidičů silných strojů. Teplé a slunné počasí o uplynulém víkendu nalákalo snad všechny motorkáře do sedel svých strojů.

Ilustrační foto

Bohužel někteří z nich do cílé své cesty již nedojedou. Následkem dopravní nehody například zemřel v něděli 3.dubna osmatřicetiletý motorkář na silnici I/35 mezi obcemi Zašová a Zubří, kterému nedal přednost řidič osobního vozidla. Více v článku Motorkářská sezóna má již své oběti na životech.

Jenom v loňském roce zahynulo na českých silnicích téměř sto řidičů motocyklů, většinou vlastní vinou, kdy byla příčinou dopravní nehody vysoká rychlost a následné nezvládnutí stroje či nedostatek času reagovat na vzniklou situaci. Videa natočená samotnými chlubícími se motorkáři doslova zaplavila internet. Nutno podoktnout, že se opravdu jedná o hazard s lidskými životy a tito lidé neohrožují pouze sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu.

Do sedel silných motorek proto usedli i policisté, kteří se budou snažit s riskující a životy ohrožující motorkáře stíhat a pokutovat.

-ric- ; Internet

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >