aktuálně: 41 uzavírek, 30 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tři mrtvý při srážce auta a autobusu u Dobřan

1. března 2011

Tři mladí lidé ve věku kolem 25 let zemřeli dnes ráno při srážce osobního auta a autobusu nedaleko Dobřan na jižním Plzeňsku. Dalších pět lidí bylo zraněno. Hlavní tah na Klatovy je uzavřen. Informaci hasičů potvrdila ČTK mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Podle Ptáčkové byli všichni zemřelí, tedy dva muži a jedna žena, z osobního vozu BMW, který jel od Klatov. Autobus směřoval od Plzně. Jeho řidič se snažil zabránit čelnímu střetu, strhl řízení a auto narazilo do boku autobusu.

Všichni zranění cestovali v autobusu. „Z pěti byli dva ošetřeni na místě a tři převezeni s lehkými až středními zraněními do nemocnice,“ dodala mluvčí záchranky. Šlo o poranění hrudníku, obličeje a podezření na zranění páteře. Ve dvou případech jde o ženy ve věku 20 a 60 let a dalším byl téměř třicetiletý muž.

Bílé BMW s poznávací značkou Plzeňského kraje, které jelo zřejmě velmi rychle, podle svědků nehody vjelo z neznámého důvodu do protisměru. Jak se ČTK na místě přesvědčila, je vůz totálně zdemolovaný a jeho části jsou rozmetané desítky metrů od místa střetu. Hasiči začali vyprošťovat mrtvá těla. Linkový autobus plzeňského ČSAD skončil v příkopu, kde narazil do stromu a má zničený předek. „Že se zranilo jen pět lidí, to je zázrak,“ řekl jeden ze svědků nehody.

Nehoda se podle záchranářů stala přibližně v místě, kde se zužuje čtyřproudá silnice první třídy z Plzně ve směru na Klatovy. Silnice je uzavřena. Podle policejního mluvčího Libora Pilaře bude neprůjezdná v obou směrech ještě několik hodin. Policisté odklánějí dopravu na Dobřany a Chlumčany. Na místě jsou záchranáři, přiletěl vrtulník a zasahují hasiči a policie. Podle mluvčí hasičů Aleny Marešové cestovalo zřejmě v autobuse zhruba 14 lidí.

TK

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >