aktuálně: 41 uzavírek, 21 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

ŘSD chystá pětiměsíční opravu mostu ve Šternberku

20. července 2012

Řidiči projíždějící po silnici I/46 při vjezdu do Šternberku čeká od druhé poloviny července až do listopadu tohoto roku dopravní omezení. Ředitelství silnic a dálnic bude na silniční komunikaci stavět nový most, který nahradí stávající stavbu nacházející se v havarijním stavu.

Ilustrační foto

Kompletní oprava je vyvolána špatným technickým stavem současné stavby. „Nosná konstrukce je ve stavebním stavu téměř na posledním stupni. Je proto nutné objekt odstranit a nahradit jej novým mostem,“ říká generální ředitel ŘSD David Čermák.

Stavba nového mostu začne přípravou již 18. července 2012. Do 6. srpna 2012 budou probíhat přípravné práce, zejména výstavba provizorní obousměrné objízdné trasy. „Již v této době mohou nastat i přes nižší prázdninovou intenzitu dopravy komplikace a zdržení, protože provoz bude veden jednosměrnou uzavírkou řízenou semafory,“ vysvětluje David Čermák. Doplňuje, že od 7. srpna 2012 bude provoz veden po obousměrné objízdné trase vedle opravovaného mostu.

Plánovaný termín dokončení opravy je 15. listopadu 2012. Snahou investora Ředitelství silnic a dálnic ČR bude plánovanou dobu opravy zkrátit. Situace na místě opravy si vyžádá maximální ohleduplnost všech účastníků silničního provozu.

-ric- ; ŘSD

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >