aktuálně: 37 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Důležité upozornění pro řidiče na dálnici D5

11. května 2012

Od pondělí dne 14. května 2012 zahajuje Ředitelství silnic a dálnic opravu vozovky vytíženého úseku dálnice D5 v km 3,83 - 0,00 ve směru Plzeň-Praha.

Ilustrační foto

Doprava bude vedena v protisměrném jízdním pásu dálnice (Praha-Plzeň), kde budou 2 jízdní pruhy k dispozici pro řidiče ve směru na Plzeň a 1 jízdní pruh ve směru na Prahu. Snaha byla využít režim 2+1 s přehazováním směrů, kde by docházelo k upřednostňování 2 jízdních pruhů v závislosti na výjezdové a návratové špičce. Tento režim nelze v tomto případě realizovat, protože by připojení z Pražského okruhu od D1 na D5 muselo být vedeno přes „STOP“ do pruhu od Zličína a to je s ohledem na intenzity, které jsou na tomto připojení zcela vyloučené.

Výstavba dopravních opatření bude zahájena již v pátek a dále bude probíhat přes víkend, nicméně tak, aby páteční a nedělní špička z a do Prahy byla průjezdná ve 2 pruzích a nevznikaly kolony. Pouze během víkendu budou omezeni řidiči ve směru Praha-Plzeň tak, že doprava bude vedena ve 2 jízdních, ale zúžených pruzích.

V pondělí v odpoledních hodinách bude (až po ranní špičce) provoz ve směru na Prahu převeden již do protisměrného pásu (pouze jedním jízdním pruhem) a v uvolněném levém pásu dálnice (Plzeň-Praha) začnou stavební práce.

Ty potrvají maximálně dodne 9.6.2012. Informace o této opravě dálnice je pro lepší informovanost řidičů k dispozici i na informačních portálech přímo na dálnici v okolí tohoto místa. Omlouvám se řidičům za způsobené dopravní komplikace, které jsou ovšem nutné pro zajištění

bezpečné sjízdnosti poškozeného povrchu dálnice.

-ric- ; ŘSD

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >