aktuálně: 41 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Další podnik Blancpain GT Series Endurance Cupu čeká I.S.R. Racing na Silverstonu

14. května 2016

I.S.R. Racing zazářil v úvodním podniku sezóny na Monze, když obě posádky díky solidním výkonům bojovaly o místa v popředí výsledkové listiny. Vůz #75 startující v kategorii PRO-Cup budou pilotovat Filip Salaquarda, Frank Stippler a Marlon Stockinger a pokusí se potvrdit svůj výkon ze závodu v Itálii, než jim defekt znemožnil jejich úsilí přetavit v bodový zisk. Franck Perera, Henry Hassid a Philippe Giauque budou barvy I.S.R. Racingu hájit v kategorii PRO-Am s druhým Audi R8 LMS #74. Francouzsko-švýcarské trio si po skvělém čtvrtém místě na Monze dělá zálusk na stupně vítězů.

Jako obvykle závodní víkend začne v sobotu v 9:00 testem „bronzových“ jezdců. Volný trénink bude následovat v 10:55 a předkvalifikace v 16:30. Kvalifikace je na programu v neděli v 9:00 a start závodu přijde v 15:00. Počasí bude hrát - tak jako vždy při závodě v Británii - velice důležitou roli, ale předpověď zatím vypadá docela dobře.

V Evropě závody Blancpain GT Series Endurance Cupu vysílá v přímém přenosu Motors TV, highlighty pak bude možné vidět na Eurosportu, Bloombergu a dalších TV stanicích. Eurosport, Bloombnerg a Fox Sport 3 pak budou závod přenášet divákům v Asii. Live streaming bude možné sledovat na www.blancpain-gt-series.com.

Igor Salaquarda – šéf týmu I.S.R. Racing „Na Monze jsme patřili k nejrychlejším, což jen potvrdilo jak skvělou práci celý tým odvedl. Jsme odhodláni naši výkonnost potvrdit také na Silverstonu. Trať je náročná a kombinuje rychlé pasáže s technickými. Důležité bude rovněž počasí. Věřím, že se našim jezdcům povede naplno využít dosud získaná data a zkušenosti a budeme bojovat o nejlepší možný výsledek.“

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >