aktuálně: 41 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Triner se těší na svezení ve Fabii S2000

14. srpna 2012

Tradiční vrchol české rallyeové sezony se blíží mílovými kroky a fanoušci automobilových soutěží se mají opravdu na co těšit. Obrovský boom mezi odbornou veřejností způsobila informace, že při 42. ročníku Barum Czech Rally Zlín se za volantem mistrovské Škody Fabia Super 2000 připravované Sparrow racing teamem objeví Emil Triner. Mnozí fandové ji dokonce označili za zprávu roku.

Jelikož tři týdny před soutěží využil příbramský pilot možnosti krátkého svezení s tímto speciálem, mohli jsme se jej zeptat na jeho bezprostřední pocity. „S Petrem Machů jsme zatím ujeli jenom kousek po hlavní silnici kolem dílny, ale moje první pocity jsou nádherné! Auto má perfektní podvozek, výborně brzdí a dokonce i parádně řadí. Jak jsem zvyklý za sekvenci tahat silou, tak tady to jde pěkně lehce. To mě opravdu mile překvapilo,“ řekl po několika kilometrech v kokpitu rychlé ´dvoutisícovky´ Emil Triner.

Současně nabídl vlastní srovnání s vozy kategorie WRC, s nimiž v průběhu své bohaté kariéry odjel desítky závodů. „Kvůli absenci turba motor nejde odspoda. Musí se pořád držet v otáčkách, aby pořád zabíral. S ´véercéčkem´ bylo jedno, jestli jsem tam měl trojku nebo čtyřku, z toho vinglu to auto vždycky vypálilo,“ doplnil extovární jezdec.

Už jen málo soutěžních speciálů značky Škoda chybí Emilu Trinerovi ve výčtu těch, které ještě neměl možnost vyzkoušet na trati. Fabia Super 2000 byla jedním z nich. „S tímhle auťákem jsem toužil se svézt! Každý, kdo s ním jezdí, má výsledky a pořád ho chválí. Jsem rád, že jsem tuhle šanci dostal a budu ho moci také vyzkoušet,“ svěřil se Triner, jenž zatím neseděl ani ve fabii specifikace WRC.

Ostřílený soutěžák Emil Triner se vrací na Barumku po dlouhých šesti letech. Jak se na tratě nejprestižnější tuzemské rallye těší? „Až při tréninku budu moct říct, jestli ty jednotlivé úseky znám nebo ne. Každopádně tamní rychlostní vložky jsou těžké, úzké a uskákané. Bude to pro mě s tímhle autem velmi náročný závod,“ myslí si.

Odborná veřejnost očekává, že Triner a Machů předvedou na Zlínsku velkou show. Sám jezdec ale tak optimistický není. „Nemám vůbec žádné očekávání. Chci se hlavně krásně svézt a dojet až do cíle. Nad autem zatím nevládnu a nemám ho v ruce. Hlavně s ním nechci švihnout. Svoje fanoušky ale rozhodně nechci zklamat! Když někdy přijíždím do diváckého místa, ten slyším. Venku to hučí jako ve správném kotli, lidi křičí ´Emil, Emil!´“ směje se populární závodník.

Pavel Kacerovský

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >