aktuálně: 41 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Změna termínu Partr Rally Vsetín 2012

10. srpna 2012

I když je do startu závěrečného podniku rallysprintového mistrovství Partr Rally Vsetín 2012 dostatek času, hlavní pořadatel akce Autoklub Vsetín - město v AČR, musí řešit problém s termínem sprintu. Původní termín valašského sprintu zněl 19. - 20. října 2012. Do tohoto datumu ovšem zasáhla vyšší moc, v podobě druhého kola krajských a komunálních voleb ve zlínském kraji.

Ilustrační foto

Vsetínští pořadatelé již jednou sprint ve volebním termínu uspořádali. V roce 2008 musela být díky 'vyšší moci' zrušena jedna rychlostní zkouška. „Před čtyřmi roky jsme museli zrušit první průjezd erzetou v Kunčicích pod Ondřejníkem. Jelikož jsme se chtěli podobného incidentu letos vyvarovat, vydali jsme se cestou hledání nového termínu závodu.“

„Jako nejvhodnější datum konání závodu jsme vybrali 26. - 27. října 2012, což je oproti původnímu datu a jeden týden později. Tento posun startu závodu by neměl posádky nějak ovlivnit, ba naopak. Od sprintu v Jeseníkách budou mít posádky více času na regeneraci a přípravy vozů,“ uvedl ke změně termínu závěrečného sprintu sezony ředitel Partr Rally Vsetín Petr Gryger.

Na přípravě vsetínského sprintu se usilovně pracuje delší dobu. V současné době je již znám předběžný harmonogram závodu. Můžeme prozradit, že budou připravené tři měřené úseky. Posádky absolvují celkem sedm rychlostních zkoušek. Start sprintu bude v sobotu 27. října 2012 v 8:30 hodin a vítězná dvojice by se měla objevit na cílové rampě v 16:00 hodin.

Změny v letošním ročníku Partr Rally Vsetín se dotknou rychlostních zkoušek, ale také centra soutěže. „Dostalo se nám možnosti převést veškeré centrum soutěže v den konání sprintu do prostor vsetínského zámku. Tady najde zázemí ředitelství rally, sportovní činovníci, dispečink i tiskové středisko. Bude nám ctí využít jedné z dominant Vsetína. Vsetínský sprint si vydobyl u posádek za svých sedm předcházejících ročníků dobré jméno. Toto jejich ocenění nás samozřejmě velmi těší, ale také zároveň zavazuje nepolevit v přípravách. Rádi přivítáme všechny příznivce automobilových soutěží v centru Valašska,“ uvedl Petr Gryger.

-pr-

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >