aktuálně: 41 uzavírek, 8 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kostka startuje v Pačejově se Zdeňkem Hrůzou

7. srpna 2012

Tomáš Kostka se letos již pošesté postaví s vozem Citroën C4 WRC na start rallysprintového šampionátu. Poprvé ale na místo spolujezdce neusedne Miroslav Houšť, ale ostřílený Zdeněk Hrůza, který letos úspěšně naviguje Martina Prokopa v mistrovství světa.

Původně měl Tomáš Kostka startovat v okolí Pačejova se svým dlouholetým kamarádem Ladislavem Kučerou. Proti byl ale italský tým, od kterého si zlínský jezdec půjčuje vůz Citroën C4 WRC. „Italové mne upozornili, navíc hodně pozdě, že by rádi viděli na místě spolujezdce někoho, kdo má zkušenosti s vozem nejvyšší specifikace WRC. Musel jsem tak narychlo místo svého kamaráda Láďi Kučery najít jinou alternativu. Naštěstí mi vyšel vstříc Zdeněk Hrůza, kterému bych tak tímto chtěl poděkovat,“ poznamenal na úvod Kostka.

Možná si říkáte, proč nestartuje s Tomášem Mirek Houšť. Odpověď je jednoduchá. O víkendu má jiné povinnosti v podobě svatby svého syna, a tak musel pačejovský rallysprint na úkor této významné události oželet. Na dalších závodech by ale na místě spolujezdce již neměl chybět. „Mirek musí absolvovat tentokrát jiný závod :- ). Měl by ale s námi v Pačejově být až do pátku a pak odjet na Moravu za svým synem,“ doplnil zlínský jezdec.

Tomáš absolvuje ve čtvrtek nezbytný test, kde proběhne nejen finální nastavení závodního vozu, ale také seznámení posádky. „Zdeněk je velmi zkušený spolujezdec, a tak jsem si jistý, že nebudeme mít žádný problém. Sice jsem již zvyklý na Mirka, kterého bych za normálních okolností v žádném případě nevyměnil, ale startovat se Zdeňkem bude pro mě čest,“ vysekl poklonu oběma spolujezdcům jezdec CéČtyřky.

Tomáš Kostka si před čtrnácti dny připsal letošní třetí vítězství v Kostelci a udělal tak další důležitý krok k zisku titulu. Se stejnou strategií jako při pátém letošním sprintu tak jistě pojede i v Pačejově. „Chceme se po tomto rallysprintu vrátit do čela průběžného hodnocení jednodenních soutěží. Uděláme pro to maximum. Budu se opět snažit zvolit klidnější tempo a vyvarovat se zbytečným chybám. V Pačejově to určitě nebude jednoduché, ale hlavní je navázat na Kostelec a zkusit si připsat dalších důležitých 30 bodů,“ uzavřel své plány aspirant na rallysprintový titul.

Marek Felt

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >