aktuálně: 41 uzavírek, 38 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Peták s Benešovou se představí v Pačejově

7. srpna 2012

Hroch Rally Team s posádkou Josef Peták a Alena Benešová, kteří v letošním roce startují s vozem Renault Clio R3 Maxi se představí o nadcházejícím víkendu v okolí Pačejova a Horažďovic.

Ilustrační foto

Prioritou příbramské posádky Josef Peták a Alena Benešová je účast v MMČR v rally, kde startují v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy. V jednodenních sprintech se tak letos objevují jen zřídka. Nejen pro smíšenou dvojici, ale i pro celý tým je ale pačejovská soutěž domácí, a tak nemůže na startu chybět. „Pačejov je skutečně pro nás srdeční záležitostí. Máme to kousek od dílny, pravidelně se nám tady daří a mám zdejší soutěž velmi rád,“ doplnil Josef Peták.

Pačejovský rallysprint a Josef Peták patří tak nějak dlouhá léta k sobě. Málokdy se stalo, že by příbramský jezdec na těchto tratích chyběl a jiné tomu nebude ani při letošním ročníku. Na nejlepší výsledek z roku 2008, kdy spolu s Liborem Joskou skončil na celkově druhém místě, sice zřejmě nenaváže, i tak by rád s vozem Renault Clio R3 Maxi uspěl mezi dvoukolkami a ve své třídě. „Na Bohemce jsme se bohužel moc nesvezli. Navíc jsme dělali repasi motoru, a tak chceme Clio vyzkoušet před Barumkou, která patří do ROPRO Clio R3 Czech Trophy, která je pro nás v letošním roce prioritou,“ řekl ke svému startu příbramský jezdec.

Naposledy zde příbramský jezdec s dvoukolkou startoval v roce 2006. S Renaultem Clio S1600 skončil na druhém místě ve skupině za vítězným Romanem Odložilíkem. Jednoduchou cestu nebude mít ani letos. Na startu nechybí řada skvělých jezdců, včetně Jana Černého s Citroënem DS3 R3T. „Na souboj se samozřejmě těšíme. Pojedou proti sobě dva Příbramáci. Navíc to bude souboj dvou generací, a tak Honzovi Černému s Pájou Kohoutem nic nedáme zadarmo,“ poslal vzkaz do příbramského týmu jezdec Renaultu Clio R3 Maxi.

Oproti předchozím ročníkům čeká na posádky řada novinek. Jedna rychlostní zkouška je zcela nová, jedna pozměněná a u diváků oblíbený průjezd vojenským prostorem nedaleko Horažďovic, se tentokrát jede poprvé v historii v opačném směru. Bude zajímavé sledovat, jak si s touto skutečností posádky poradí. „Sám jsem na to zvědav. Horažďovická RZ se pojede vůbec poprvé v opačném směru. Je tady hodně těžkých pasáží a nedokážu teď říct, jestli bude v opačném směru ještě složitější nebo naopak. Každopádně se na téměř domácí soutěž nesmírně těším a věřím, že si jí užijí nejen posádky, ale i diváci, které bych chtěl do okolí Pačejova a Horažďovic pozvat,“ uzavřel Josef Peták.

Marek Felt

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >