aktuálně: 41 uzavírek, 48 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pechův Mini se na Rallye Bohemia stačil opravit

13. července 2012

Po uplynulé Rallye Hustopeče, kde Václav Pech jun. poškodil zadní část svého vozu MINI John Cooper Works 1.6 Turbo, začal boj mechaniků EuroOil - invelt teamu o to, aby se posádka mohla postavit na start Rallye Bohemia, která patří k jednomu z vrcholů rallye sezony v České republice.

Ilustrační foto

„Poškození našeho MINI se nakonec ukázalo jako vážnější, než jsme si v první okamžik mysleli, a bylo potřeba vyrazit na cestu k anglickému úpravci Prodrive pro jinou karoserii. S tou jsme si měli přivést i náš motor po generální opravě, neboť měl již odjeté předepsané kilometry.Naši mechanici si však odvezli motor v původním stavu, protože Prodrive i přes naše včasné urgence neměl na jeho opravu dostatečné kapacity. Nebylo proto vůbec jednoduché dát našeho závoďáka v časové tísni do požadovaného stavu,“ říká Václav Pech jun.

„Měli jsme trochu hektických čtrnáct dní, ale jsem rád, že na Rallye Bohemia se nám nakonec podaří startovat. Nestihli jsme sice provést repasi motoru, který už má své za sebou, ale to už nebylo v našich silách ovlivnit. Nicméně i přes to se na Bohemii všichni těšíme a se silnou konkurencí, která se zde již tradičně schází, se s chutí popereme,“ uvedl před závodem generální ředitel společnosti Invelt Ing. Jiří Jirovec.

Modrobílé MINI se tedy v pátek 13. července postaví na start Rallye Bohemia s posádkou Václav Pech jun. - Petr Uhel. „S Petrem jsme si uvědomili, že za 15 let naší závodní kariéry jsme na žádné rallye z podobných důvodů nechyběli. Naši mechanici v dílnách inveltu předvedli perfektní práci, při které nám pomáhali i lidé z jiných teamů a všem patří náš velký dík.Teď máme za sebou trochu testování a seřizování přestavěného vozu, kdy jsme museli šetřit motor, aby ještě soutěž navíc vydržel a okamžitě začínáme seznamovací jízdy Rallye Bohemia. Rádi zde startujeme, protože zdejší tratě patří mezi ty velice hezké a technické. Teď myslím spíš na to, že budeme stát na startu, než na boj o stupně vítězů. Určitě pojedeme jak nejlépe umíme a co nám technika dovolí, ale budeme přeci jen trochu limitovaní,“ dodává Václav Pech jun., který po boku Petra Uhla na Rallye Bohemia v roce 2006 zvítězil v absolutní klasifikaci.

XXXIX. Rally Bohemia odstartuje slavnostním startem v pátek 13. července v Mladé Boleslavi, ale na trať soutěže o celkové délce 708 kilometrů, se soutěžní posádky vydají raději až v sobotu krátce po osmé hodině ranní. Do cíle soutěže, která skončí diváckou rychlostní zkouškou v centru Mladé Boleslavi, se vítězná posádka podívá v neděli 15. července v 16:40. EuroOil - invelt team zve všechny své příznivce, ale i další fanoušky k návštěvě Rallye Bohemia, nebo alespoň na paralelní rychlostní zkoušku v Sosnové u České Lípy, která se startuje v sobotu 14.7. v 17:34 hod.

Zita Vinšová

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >