aktuálně: 41 uzavírek, 12 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Peták by rád na Bohemce uspěl

12. července 2012

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová se s vozem Renault Clio R3 Maxi představí o nadcházejícím víkendu při Rally Bohemia. Hustopečská soutěž nepatří mezi oblíbené soutěže posádky Josef Peták a Alena Benešová. To se bohužel potvrdilo i v letošní sezóně, kdy jim vystavila stop technická závada už ve druhé rychlostní zkoušce úvodní etapy.

Poprvé v letošní sezóně tak musela příbramská dvojice předčasně odstoupit. „Na vině byl snímač otáček. Byla to veliká škoda, ale takové jsou závody. Od začátku sezóny jsme neměli žádné technické problémy a jednou to holt přijít muselo. Na druhou stranu se nám podařila taková jedna kuriozita. Ještě v pátek večer jsme totiž v Hustopečích vyměnili snímač otáček a vše bylo v naprostém pořádku. Díky tomu, že jsme absolvovali necelé dvě rychlostní zkoušky, měli jsme clio připravené na Bohemku již od pátečního večera hustopečské soutěže,“ shrnul nevydařený závod Josef Peták.

Spravit si náladu by tak chtěla smíšená dvojice Hroch Rally Teamu v rámci Rally Bohemia, kde je čeká kromě šampionátu MMČR také souboj o vítězství v ROPRO Clio R3 Czech Trophy. V Krumlově, ani při hustopečské soutěži se na startu neobjevil jeden z největších soupeřů Petr Brynda. Na šesté soutěži „velkého“ šampionátu ale chybět nebude, a tak se mohou diváci těšit na zajímavý souboj o vítězství. Kromě Petáka a Bryndy se totiž na startu objeví i ostatní pravidelní účastníci stále populárnějšího cupového závodění. „Je dobře, že se Peťan Brynda se Štěpíkem Palivcem vrací do ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Díky tomu se opět zvedne úroveň poháru a to je jedině dobře. Čím více posádek bude startovat, tím zajímavější budou souboje o vítězství. Nejen my, ale i diváci se tak mohou těšit na letošní Bohemku,“ těší se na souboje příbramský jezdec.

Peták s Benešovou se na Bohemce naposledy s dvoukolkou objevili v roce 2007. Tehdy startovali s Renaultem Clio S1600. Příbramského jezdce v průběhu soutěže postihl defekt pneumatiky. Ve zbývající části soutěže začal postupně stahovat náskok Jaromíra Tarabuse, který startoval se Suzuki Ignis S1600. Nakonec z toho bylo v cíli výborné šesté místo absolutně a třetí mezi dvoukolkami, když nestačili pouze na Prokopa a právě Tarabuse, na kterého v cíli ztratili pouhou jednu desetinu! Druhé místo navíc příbramská dvojice ztratila kilometr před cílem poslední rychlostní zkoušky, kdy Peták skončil v příkopu. Dokázal se sice vrátit zpět na trať, ale časová ztráta znamenala třetí místo ve třídě. Po odjetých 249, 49 kilometrech se jednalo z obou stran o výjimečný souboj!

„Ano, pamatuji si na to velmi dobře. Kdyby se ale podobná situace, ale se šťastnějším koncem opakovala i letos, určitě bych se nezlobil...“ vzpomněl jezdec clia.

V letošním roce sice čeká na posádky zhruba o padesát kilometrů méně rychlostních zkoušek, i tak to nebudou mít Peták s Benešovou lehké. Rally Bohemia startuje v sobotu krátce po půl deváté měřeným úsekem Chloudov a poslední RZ se uskuteční v neděli po čtvrté hodině odpolední v Mladé Boleslavi, kde poté proběhne i závěrečný ceremoniál, kde se dozvíme, jak byla úspěšná příbramská dvojice startující s Renaultem Clio R3 Maxi. „Na Rally Bohemia jedeme samozřejmě vyhrát :-) v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy a pro to uděláme maximum,“ uzavřel Josef Peták.

Marek Felt

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >