aktuálně: 41 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škodovka na startu festivalu rychlosti v Goodwoodu

1. července 2012

Mistři světa, vítězové Le Mans, jezdci formule 1 - legendární Festival rychlosti přiláká každoročně stovky prominentů a více než 100 tisíc diváků do jihoanglického Goodwoodu. Chybět letos nebudou ani piloti vozů Škoda Fabia Super 2000 - úřadující šampion IRC Andreas Mikkelsen hájící na soutěžích barvy týmu Škoda UK Motorsport a tovární piloti týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen a Jan Kopecký.

Ilustrační foto

V jihoanglickém hrabství Sussex se každoročně prezentují na 1,7 kilometru dlouhé trati vedle historických vozidel i závodní speciály všech kategorií stejně jako stovky osobností. Během festivalu mají diváci volný vstup do celého areálu a mohou se tak dát do hovoru se všemi velikány motorsportu. Motem letošního festivalu je „Young Guns - Born to Win“ („Mladé pušky - Zrozen k vítězství“).

Juho Hänninen s Janem Kopeckým se těší na pestré představení: „Bude to jednoznačně skvělý víkend. Mix fascinujícího motorsportu a společenské exhibice dělá z Festivalu rychlosti jedinečnou událost. Těším se, že mohu být u toho a také na setkání s mnoha kolegy a fanoušky,“ říká finský šampion SWRC a IRC Juho Hänninen. A Jan Kopecký dodává: „Motorsport je bezesporu spojený se silnými emocemi a je výtečné mít možnost podělit se o společné zážitky a nadšení z tohoto krásného sportu s tolika fanoušky najednou i jinde než na klasických závodních tratích. Tady se motorsportu můžete opravdu dotknout a to z “Goodwoodu„ dělá skutečně výjimečnou událost.“

Festival rychlosti v Goodwoodu patří mezi vrcholy motoristického kalendáře. Vedle vlastního závodu do vrchu, který probíhá spíše na pozadí celé akce, je možné obdivovat sportovní vozy, závodní motocykly a rallyová auta všech epoch motoristické historie. Od roku 2007 se pro rally speciály koná vlastní závod „Forest Rally“ - rychlostní zkouška o délce 2,5 kilometru, která vede po šotolinové lesní cestě.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >