aktuálně: 37 uzavírek, 49 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Do Trutnova už za měsíc

9. května 2012

Už jen měsíc zbývá do startu Rally Krkonoše Trutnov. V ustáleném červnovém termínu se do Podkrkonoší opět sjedou posádky závodních vozů a tisíce diváků z celé ČR, aby si užili další díl Mistrovství ČR ve sprintrally, Mistrovství ČR v rally historických automobilů a Poháru ČR v rally.

Ilustrační foto

Zvláštní ustanovení soutěže jsou v současné době těsně před schválením a vydáním. Zde najdou posádky všechny informace potřebné pro účast v soutěži. Zachováno zůstane představení posádek na Krakonošově náměstí v pátek večer, zázemí soutěže bude díky vstřícnosti Ing. Jana Kranáta opět v prostorách autosalonu Škoda v trutnovském Autostylu. Rádi bychom v letošním roce navázali na loňské přátelské fotbalové utkání účastníků Rally Krkonoše s místním fotbalovým družstvem.

Významná novinka v podobě zbrusu nové rychlostní zkoušky bude muset být kvůli intenzivní těžbě v dotčených lesích odložena na příští rok. Na programu tedy zůstanou tradiční testy na Kryblici, ve Starých Bukách, v Bernarticích a na Zámeckém vrchu. Dvě ze jmenovaných rychlostních zkoušek se však pojedou v opačném směru než v minulých letech. Po kolaudaci trati zástupcem Asociace jezdců rally Petrem Černohorským došlo rovněž k vyjasnění schématu soutěže a určení pořadí rychlostních zkoušek.

Stejně jako v minulých letech bude součástí doprovodného programu Rally Krkonoše Setkání legend - bývalých továrních jezdců značky Škoda. Účast tentokrát přislíbila o něco mladší generace reprezentovaná např. Václavem Blahnou, Ladislavem Křečkem nebo Milanem Zapadlem a v Trutnově by se měl znovu objevit pravidelný host, John Haugland. Od letoška je zavedena nová kategorie - Osobnost rally pro mladší závodníky, kteří prozatím pověsili automobilové soutěže na hřebík. První Osobností bude liberecký jezdec Štěpán Vojtěch.

Během následujícího měsíce čeká organizátory spousta práce se zajištěním dobrovolných pořadatelů a materiálu na rychlostní zkoušky, tisk dokumentace a poslední plánování. Již nyní se těšíme na shledanou s Vámi v Trutnově při 6. Rally Krkonoše ve dnech 8. - 9. 6. 2012.

Pavla Hlavatá

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >