aktuálně: 41 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Čekají nás další výměny řidičáků...

7. června 2011

Řidičské průkazy vydané od 1. ledna 2001 do 30. dubna 2004 jsou jejich držitelé povinni vyměnit nejpozději do 31. prosince 2013! Uplynutím stanovené doby pro jejich výměnu, řidičské průkazy pozbývají platnosti.

Kde si mohu vyměnit ŘP?

Na určeném pracovišti obecního úřadu obce s rozšířenou působností (Městský úřad, Magistrát města), příslušného podle místa trvalého pobytu na území České republiky - více zde.

Co musím mít s sebou?

- „Žádost o vydání ŘP“ - obdržíte na pracovišti obecního úřadu obce s rozšířenou působností

- platný doklad totožnosti (občanský průkaz, pas)

- průkazovou fotografii o rozměrech 3,5 x 4,5 cm

- ŘP, který podléhá povinné výměně

Kdy mně bude vydán nový ŘP?

Vydat ŘP je možné do 20 dnů od podání žádosti, příp. do 5 pracovních dnů od podání žádosti po úhradě správního poplatku 500 Kč.

Kolik mě to bude stát?

Povinná výměna ŘP je osvobozena od správního poplatku, vyjma vydání ŘP ve lhůtě kratší, tj. do 5 pracovních dnů od podání žádosti (viz výše - správní poplatek 500 Kč).

Richard Vlček ; Internet

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >