aktuálně: 41 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pozvánka na Motoškolu Nemyslíš - Zaplatíš

14. května 2010

Srdečně Vás zveme na Motoškolu Nemyslíš - zaplatíš, kterou pořádá Ministerstvo dopravy v rámci své bezpečnostní kampaně společně s Miroslavem Lisým a Českými motocyklovými novinami.

Akce se koná v sobotu 15.5. na mosteckém výcvikovém polygonu a je určena dvaceti výhercům, kteří se v dubnu zúčastnili soutěže v Českých motocyklových novinách. Pod vedením jedenáctinásobného mistra republiky v mototrialu Mirka Lisého projdou řidiči motocyklů nácvikem nejčastějších krizových situací, jako jsou nouzové zabrzdění a vyhýbací manévry. Jako novinka bude představen trenažér náklonu a brzdění.

„Takových kurzů už jsem připravil několik a možná vás překvapí, když řeknu, že brzdění zvládá málokdo. Obrovským problémem je i vyhýbací manévr, zejména v zatáčce, ten zpravidla zvládne tak 20 % učastníků. A to se k nám jezdí učit motorkáři všech generací, i ti, co mají motorku pěkně dlouho!“ uvedl Mirek Lisý na svém blogu na stránkách kampaně (http://www.nemyslis-zaplatis.cz/blogy/prispevky/co-vas-v-autoskole-nenauci).

-ric- ; Besip

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >