Předpověď počasí na 13. března 2008: Pozor na silný vítr!

13. března 2008

Počasí bude polojasné až oblačné, přechodně zataženo. Místy, zejména na horách, s přeháňkami, nad 700 m n. mořem sněhovými. Teploty budou od 3 do 7 °C. Na horách v 1000 metrech kolem nuly.

Vítr bude čerstvý západní od 8 do 12 m/s, v nárazech pak 20 až 25 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- čerstvý vítr s nárazy 20 až 25 m/s;

- na horách velmi silný vítr v nárazech 25 až 30 m/s.

Upozornění:

Doporučuje se omezení venkovního pohybu a jízd autem, případně jízdu zcela

přerušit. Během jízdy automobilem snížíme přiměřeně rychlost – náhlý boční vítr může učinit automobil neovladatelným, případně jej vytlačit za silnice nebo i převrátit.

To platí i pro prázdné nebo poloprázdné nákladní automobily či kamiony. Navíc si musíme dávat pozor na létající kusy větví, případně popadané stromy na cestách.

Richard Vlček ; Zakruta.CZ