Zájem o operativní leasing roste

6. října 2009

Ještě v prvním pololetí 2009 se projevily důsledky pokračujícího propadu ekonomiky a snížení odpovídajících investičních aktivit.

Členské společnosti ČLFA financovaly v 1. pololetí 2009 prostřednictvím leasingu stroje, zařízení a dopravní prostředky v souhrnu pořizovacích cen (bez DPH) 22,8 mld. Kč.

Proti 1. pololetí 2008 došlo u největších patnácti společností k meziročnímu snížení o 54,2 %. Ve srovnání s 1. čtvrtletím 2009 se tak dále prohloubil letošní pokles našeho leasingu movitých věcí.

Podíl operativního leasingu na celkovém leasingu strojů, zařízení a dopravních prostředků dosáhl v 1. pololetí 2009 26,04 % (dle PC bez DPH). Je zřejmé, že se zvyšuje zájem o operativní leasing (jeho podíl na celkovém leasingu v r. 2008 činil 19,7 %).

-ric- ; Internet