Předpověď počasí pro řidiče na úterý 17. února 2009

17. února 2009

V ranních hodinách bude počasí převážně zatažené se sněžením. Nejnižší teploty -1 až -5 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku slabý proměnlivý do 3 m/s.

Počasí přes den pak bude zatažené se sněžením, postupně od severu proměnlivá oblačnost, místy sněhové přeháňky, na horách i trvalejší sněžení. Nejvyšší teploty -4 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -8 °C. Čerstvý severní až severovýchodní vítr 4 až 6 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Upozornění:

- během noci a dopoledne může napadnout místy 2 až 15 cm nového sněhu, na silnicích se budou tvořit sněhové jazyky nebo i závěje.

- v nižších polohách pozor na ledovku

Richard Vlček ; Zákruta.CZ