Ministerstvo dopravy BESIP připravilo výukové sety do všech základních škol v ČR!

16. ledna 2009

Nevíte si rady, jak učit děti dopravní výchovu? BESIP připravil metodickou pomůcku pro učitele; stačí jen číst a podle návodu zadávat dětem úkoly a komunikovat s nimi.

Skončila distribuce výukových setů pro dopravní výchovu žáků 4. ročníků (Bezpečně na jízdním kole) a 3. ročníků (Bezpečnou cestou). Pro každou základní školu byly určeny od každého setu 3 kusy. Set obsahuje stojan pro učitele a 15 pracovních listů pro žáky (které se dají snadno okopírovat pro celou třídu) a k setu Bezpečnou cestou navíc školy dostaly 2 sady barevných výukových plakátů pro mladé cyklisty po 15 různých plakátech. Každý plakát má jiné téma (např. správné vybavení jízdního kola, jízda křižovatkou, kdo má přednost v jízdě apod.).

Výukové stojany jsou vyrobeny jako stojící kalendář formátu A3, který si učitel postaví před sebe, obrázkem směrem do třídy k žákům a textem s návodem směrem k sobě. Návod obsahuje nejen popsaný výklad učitele, který stačí prakticky jen číst, ale i text, který se má napsat na tabuli, které věci se mají procvičit a jak, návod na případné pomůcky pro žáky i pro učitele, co dělat s pracovním listem apod.

Sety připravilo Ministerstvo dopravy – BESIP jako součást rozvoje moderní dopravní výchovy a na školách. Děti jsou v dopravním prostředí stále ohroženy, pouze příčiny se mění. Proto je snaha vybavit rodiče, učitele i samotné děti dostatkem informací a pomůcek, které eliminují jejich ohrožení v provozu na pozemních komunikacích.

Na internetových stránkách Ministerstva dopravy - BESIPu www.ibesip.cz získáte další informace o dopravní výchově a o bezpečnosti silničního provozu.

-ric- ; Besip